Magyarországi múzeumok

Akik érdeklődnek a művészetek, a kultúra, a történelem iránt, azok számára a magyarországi múzeumok számtalan gyűjteményt kínálnak. Magyarországon több olyan múzeum is található, amely meglátogatása akár egy városnézési programba is beilleszthető.

A Mátra Múzeum Magyarország Magyarország egyik legérdekesebb múzeuma, amely Gyöngyös és a Mátra-vidékkel kapcsolatos emlékeket, dokumentumokat gyűjti és mutatja be.

A Nemzeti Múzeum Magyarország legnagyobb múzeuma, mely a magyar történelem tárgyi emlékei gyűjti és mutatja be. Főépülete Budapest VIII. kerületében, a Múzeum körúton található.

A Postamúzeum egy országos szakmúzeum, melynek gyűjtőkörébe a posta, a távközlés és a műsorszórás tárgyi és dokumentációs emlékei, relikviái tartoznak.

A Földalatti Vasúti Múzeum a Közlekedési Múzeumhoz tartozó múzeumi kiállítóhely, mely a kontinens első, 1896-ban átadott földalattijának állít emléket. A múzeum Budapesten, a Deák téri aluljáróban található, 1975-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt.

A Balatoni Múzeum a Balaton legrégebben alapított, és a tó egyetlen hivatalos múzeuma. A múzeum 1898-ban alakult Keszthelyen, a kiállítás alapjait kezdetben bérelt termekben mutatták be, majd megkezdődött a gyűjtemény gyarapítása.

Cifrapalota

2018-06-02 Múzeumok

A Cifrapalota egy különösen szép szecessziós épület Kecskeméten a Rákóczi út és a Szabadság tér találkozásánál. Márkus Géza tervei alapján épült 1902-ben. Az épületben eredetileg lakások, üzletek voltak, és egy kereskedelmi kaszinó is működött.

A Magyar Vasúttörténeti Park Közép-Európa legnagyobb interaktív vasúti emlékparkja. A világviszonylatban is egyedülálló múzeum 2000. június 14-én nyitotta meg kapuit Budapest XIV. kerületében.

A Csigaparlament egy csigaházakból épült makett, a magyar Országház 1:33 méretarányú kicsinyített mása. A Csigaparlament Keszthelyen a sétáló utcában lévő Belvárosi múzeumok egyik kiállításaként tekinthető meg.